Въведение към визуално кодиране
Въведение към визуално кодиране
Водещ: Роб Фишър (Германия) 
11-12.09.2013, 13:00-18:00, Ателие 60, НХА, ул. Шипка 1
Представяне на резултатите от уъркшопа 12.09. 2013, 18:30-19:00, Ателие 7

Съвременните техники за програмиране на компютърна графика в реално време напреднаха значително в последните години, което прави някои технологии трудни за начинаещи. От друга страна все повече художници използват условни техники, за да създават дигитално изкуство, характеризиращо се с впечатляваща наситеност на възприятието.
 
В това въведение във визуалното кодиране на живо представям пособие, което разработих за себе си, за да мога да създавам моментални визуални програми използвайки GPU шейдъри, реагиращи на звук, изображения или входящи устройства, за създаването на живо на синтезирани изображения в реално време под формата на пърформанс.
 
На свой ред писането на код на живо позволява експериментирането и игровото изследване на това до какво водят прости промени в числа и код, както и да се наблюдава незабавната визуална обратна връзка в окончателното изображение.
 
Надявам се, че това ще направи по-достъпен и забавен един сложен предмет като програмирането на GPU шейдъри и ще послужи за стартова точка на това да се потопим по-дълбоко в употребата на модерните графични техники за дигитално изкуство.
 
Back