Сол Реза & Даниел Иван (Мексико) - По-значима цел, 4:29
Сол Реза & Даниел Иван (Мексико) - По-значима цел, 4:29
Филмова & видео програма  
10-14/09/2013, 11:00 - 18:00 
Фоайе пред ателие 7, НХА
 
Да ядеш и да бъдеш изяден. Роден в смъртта си: превъплъщението не зависи от времето и неговото количествено натрупване; само по себе си то е друго измерение на времето.

Сол Реза (р. 1982 г. в Буенос Айрес, Аржентина) е звуков художник, звуков инженер и звуков диджей, работещ в областта на трансформирането на звукови пейзажи в странни звукови разкази. Създава работите си от собствени записи на терен, звукови обекти от природата, вокални експерименти и компютърно създадени виртуални инструменти, ползвани като звукови модулатори. От 2010 г. Сол Реза участва, заедно с мексиканския мултимедиен художник, фотограф и аниматор Даниел Иван в съвместния проект “Panz4 Troupé”, в рамките на който изработват мултимедийния проект “Matar al Gato”.
 
Даниел Иван е роден на 20 юни 1972 г. Той е мултимедиен артист, актьор и музикант, който живее в Амекамека, Мексико. От 2000 г. работи с мултимедийни изкуства в платформи, като видео арт, саунд арт, нет арт, уеб арт, експериментален хипертекст, триизмерна анимация и дигитална фотография. Издал е 4 диска със своята музика и звукови експерименти. Цялата му работа като артист е издадена под лицензите на Creative Commons. Той работи също и като радио продуцент в общественото радио "La Voladora Radio". Завършил е театрална режисура.

Back