DA FEST 2013 подгрява с летен конкурс за кратко видео

  2013-08-01
Тази година едно от най-емблематичните есенни събития на столицата – Фестивалът за дигитално изкуство DA FEST – ще подгрее своята публика с предизвикателство за летните дни. Организаторите на фестивала от Националната художествена академия и техните партньори от Societe Generale Експресбанк обявяват он-лайн конкурс за кратко видео на тема „Всичко е добре, когато започва добре”.  
 
Всички студенти по изкуства от България и чужбина, както и всички творци по професия и призвание, ще имат възможност да представят своята кратка история по темата, а всяко от трите най-добри предложения ще грабне награда от 1 000 лв.

Участниците в конкурса имат пълна свобода за интерпретация на темата и могат да използват различни средства за визуализация като видео, 2D и 3D анимация, изрезкова анимация, стоп-моушън и др. Важно условие е проектите да са авторски и да не са представяни на друго място.
 
Всички предложения за конкурса трябва да бъдат качени в он-лайн приложението на Facebook страницата „Обичам съвременното изкуство” на адрес: www.facebook.com/contemporaryartbg

Стимулиращи са и наградите в конкурса. Трите най-добри предложения ще си разделят сумата от 3 000 лв. Един победител ще бъде определен от Societe Generale Експресбанк, като инициатор на конкурса; един победител ще изберат организаторите на DA FEST; един победител ще бъде определен на база брой „харесвания” от феновете на Facebook страницата „Обичам съвременното изкуство”.
 
Конкурсът „Всичко е добре, когато започва добре” е отворен за участие от 01.08.2013 до 26.08.2013 г., а гласуването ще се извърши в периода 27.08 – 02.09.2013 г.
 
Победителите в он-лайн надпреварата за кратко видео ще бъдат обявени на 10.09.2013 г. по време на официалното откриване на DA FEST.

Пълната информация относно конкурса “Всичко е добре, когато започва добре” е публикувана на Facebook страницата „Обичам съвременното изкуство” на адрес: www.facebook.com/contemporaryartbg

Back

DJ/VJ парти с Phormatik Visual LAB
13/09/2013, 20:30 – 22:00
Вътрешен двор на Академията

Phormatik Visual LAB е студио, което работи в областта на визуалните медии. Основано през 2009 в София като солов "VJ" проект, две години след това прераства в студио с музи... more