Обявиха победителите в конкурса за кратко видео

  2013-09-11
Обявиха победителите в конкурса за кратко видео
Организаторите на международния фестивал за дигитално изкуство DA FEST и Societe Generale Експресбанк - партньор на събитието през 2013 г., обявиха тримата финалисти от конкурса за кратко видео на тема „Всичко е добре, когато започва добре”. В конкурса се включиха близо 60 участника – студенти, професионалисти и любители, които представиха своята интерпретация по темата.
 
„Участниците се справиха чудесно, а за журито беше истинско удоволствие да изгледа всички оригинални идеи. Имаше наистина страхотни предложения и мога да кажа, че изборът ни не беше никак лесен”, сподели Мария Русева, заместник-главен изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк по време на откриващата церемония на DА Fest, на която бяха връчени наградите на тримата финалисти.
 
Организаторите от DA FEST избраха Мария Македонска с филма „Да върнем бъдещето”. Стефан Тонев с неговото видео „Franky’s wine” получи наградата на Societe Generale Експресбанк, в качеството й на инициатор на конкурса, а наградата на феновете на Facebook страницата „Обичам съвременното изкуство” отиде при Анна Николова с филма „Усмихнат до безкрайност”.
 
Идеята зад конкурса „Всичко е добре, когато започва добре” бе да се представят истории от ежедневието по забавен начин с различни неочаквани обрати. Всички истории протичат в обратен ред, започвайки от края с позитивно преживяване и връщайки се назад във времето. Участниците в конкурса имаха пълна свобода за интерпретация на темата, използвайки различни средства за визуализация.
 
Всички предложения за конкурса могат да се видят в приложението на Facebook страницата „Обичам съвременното изкуство”.
Back

DJ/VJ парти с Phormatik Visual LAB
13/09/2013, 20:30 – 22:00
Вътрешен двор на Академията

Phormatik Visual LAB е студио, което работи в областта на визуалните медии. Основано през 2009 в София като солов "VJ" проект, две години след това прераства в студио с музи... more